
Malzeme:
1.500 kg. helvacı kabağı
400 gr.şeker
1,5 çay bardağı su
3-4 ad.karanfil
ceviz içi
kaymak
Kabak doğranıp soyulur ve yıkanır. Tencereye konur üzerine şeker ilave edilir ve 1/2 saat şekerde bekletilir. Su ve karanfiller ilave edilerek yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra tabağa alınır. Karanfiller çıkarılır. Üzerine ceviz içi ve arzuya göre kaymak da konularak soğuk servis yapılır.
1.500 kg. helvacı kabağı
400 gr.şeker
1,5 çay bardağı su
3-4 ad.karanfil
ceviz içi
kaymak
Kabak doğranıp soyulur ve yıkanır. Tencereye konur üzerine şeker ilave edilir ve 1/2 saat şekerde bekletilir. Su ve karanfiller ilave edilerek yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra tabağa alınır. Karanfiller çıkarılır. Üzerine ceviz içi ve arzuya göre kaymak da konularak soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.