12 Şubat 2009 Perşembe

KAYNAR (LOHUSA ŞERBETİ)


Malzeme:
2 kök zencefil
1 parça zerdeçal
2 ad.yaprak tarçın
2 ad.havlıcan
10-15 ad. karanfil
250 gr. bonbon şekeri
2 lt.su
ceviz içi



(Aktara gidip lohusa şerbeti malzemesi dediğinizde kaç kişilik yapacaksanız, miktarını ona göre hazırlayıp veriyor)

Ceviz içi havanda dövülür. Bir tabağa alınır. Diğer malzeme yıkanır. Su ile birlikte bir tencereye konur. 1,5 saat kaynatılır. Çay fincanlarına alınıp üzerine ceviz ilave edilerek içilir.



OLDUKÇA LEZZETLİ DOĞUM SONRASI ZİYARETE GELEN KONUKLARA İKRAM EDİLEN SICAK BİR İÇECEKTİR.

NADİŞCİM ANCAK FIRSAT BULUP DA YAPABİLDİM. dÜN AKTARA GİDİP MALZEME ALDIM BU GÜN DE PİŞİRDİM. UMARIM İSTEDİĞİN GİBİ OLMUŞTUR.


BAŞKA İSTEKLERİN VARSA PEÇETEYE GEREK YOK. MEKTUP YAZMAN YETERLİ ;-))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.