10 Şubat 2009 Salı

ŞAKŞUKA


Malzeme:

2 ad.kemer patlıcan

2 ad.patates

2 ad.kabak

3 ad.yeşil biber

5 ad. domates

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağ

kızartma yağı

tuz-kimyon-karabiber

dereotu ya da maydanoz

1 fincan su

limonlu su

Patlıcanlar alacalı soyulup küp doğranır. Limonlu suyun içine konur. Patatesler soyulup küp doğranır yıkanır ve tuzlanır. kabaklar kazılır küp doğranıp yıkanır ve tuzlanır. Biberler 2'er cm.doğranıp yıkanır. (Sebzeler yıkandıktan sonra süzülüp havlu üzerine alınmalı, daha sonra tuzlanmalı) kızartma yağı kızdırılır. Patatesler kızartılıp servis tabağına alınır (arzu edilirse servis tabağına almadan kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağı alınır) kabaklar kızartılıp servis tabağına alınır. Patlıcanlar tuzlu sudan çıkarılıp süzülür havlu üzerine alınıp tuzlanır ve kızartılarak sersis tabağına alınır. Biberler kızartılıp tabağa alınır. Domates rendelenir ya da rondodan geçirilir. 2 yemek kaşığı yağ,karabiber,kimyon, tuz ve su ilave edilir.Sarımsak ezilir (ya da rendelenir) domatese ilave edilir ve özleşene kadar pişirilir. Domates piştikten sonra servis tabağındaki kızartmaların üzerine dökülür. Dereotu veya maydanoz ile süsleyerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.