8 Şubat 2009 Pazar

YUFKALI CALZONE (KAPALI PİZZA BÖREĞİ)


Malzeme:
1 ad.yufka
1/2 kangal sucuk
1 çay bardağı biberli zeytin
2 ad. domates
3 ad.yeşil biber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağ


Sucuk,zeytin,domates,biber doğranır ve biber hariç pişirilir. Pişmeye yakın biberler ilave edilir ve soğuması için bir kenana bırakılır. Yufka açılır orta kısmına soğumuş sucuk karışımı konur. Üzerine kekik ve rendelenmiş kaşar da serpilir ve gözleme gibi kare olacak şekilde kapatılır. 25 cm çapındaki teflon tavanın içerisine konup üzerine 1 su bardağı su dökülür suyu iyice çekince ocakta altı üstü kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.