10 Şubat 2009 Salı

BEĞENDİLİ HÜNKAR KEBABI


Malzeme:
Kebabı;
500 gr. kuşbaşı koyun eti
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 ad.domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 ad.kuru soğan
1,5 su bardağı su
tuz-karabiber-tarçın
2 ad.yeşil biber
Beğendisi;
2 ad.bostan patlıcan
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
tuz
1 limon suyu
Yağ kızdırılarak kuşbaşı etler kızartılır ve kepçe ile tencereden alınır. Küp doğranmış soğanlar aynı yağda kavrulur. Kavrulan soğanlara rendelenmiş(blenderden geçirilmiş) ya da ince doğranmış domates ve sulandırılmış domates salçası ilave edilir. Kızartılan kuşbaşı etler, tuz, karabiber ve kimyon konur. Üzerine kaynar halde 1,5 su bardağı su, doğranmış yeşil biberler ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
Bostan patlıcanlar kuvvetli kömür ateşinde kabukları yanarcasına pişirilir. Derin bir kabın içerisindeki suya limon suyu ilave edilir ve kabukları soyulan patlıcanlar 15 dakika limonlu suda bırakılır. Diğer taraftan un yağda 1-2 dakika sarartmadan kavrulur. Ocaktan alınır. Limonlu suyun içinden alınıp suyu sıkılan patlıcanlarla un iyice karıştırılır. Ocağa konur tuz ve sıcak süt azar azar ilave edilir ve bu sırada karıştırmaya devam edilir. Ocaktan alınır ve rendelenmiş kaşar konup karıştırılır.
Beğendi tabağa alınıp üzerine hünkar kebabı konup sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.