18 Şubat 2009 Çarşamba

ET DÖNER


Malzeme:
750 gr. biftek
700 gr.kıyma
3 ad. soğan (350 gr.)
tuz-karabiber

Soğanın kabuğu soyulur yıkanıp rendelenir ve suyu bir kaseye sıkılır (suyu sıkılan soğan buzdolabı poşetine koyup buzlukta daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz). Kıyma ,tuz, karabiber ve soğan suyu iyice yoğrulur. Buzdolabı poşeti dikdörtgen olacak şekilde kesilir. Üzerine 1 parça biftek konur, Bifteğin üzerine kıyma döşenir. Tekrar biftek konur ve üzerine kıyma döşenir. 3.biftek konur ve üzerine kıyma döşenir ve 4. biftek üzerine kapatılıp poşetle sıkıca sarılır. Bu şekilde 4 adet döner hazırlanır. buzlukta en az bir gün bekletilir. Hazırlanan döner bir gün buzlukta bekledikten sonra çıkarılır bıçak sırtı kalınlığında ince ince doğranır (donmuş olduğı için rahat kesilecektir). Az yağ konmuş teflon tava içerisinde döner suyunu salıp çekince kızarana kadar bırakılır. Kornişon, dereotu ve domates
dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

(Dönerleri hazırlayıp buzlukta bekletebilirsiniz. Ani bir misafirinizde ya da yemek yapamadığınız bir gün çıkarıp ev halkına sunabilirsiniz.)
( Arzu ederseniz 4 parça biftek,1 soğan suyu ve 200 gr.kıyma ile 1 adet döner yapabilirsiniz.)
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.