11 Şubat 2009 Çarşamba

SOĞAN YAHNİSİ

Malzeme:
500 gr.kıska soğan (arpacık soğan)
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 çay bardağı haşlanmış nohut
3 ad.yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 ad.domates
2 yemek kaşığı zeytinyağ
karabiber-tuz-kimyon-kuru nane
nar ekşisi

Kuşbaşı et yıkanır. Soğanlar soyulup yıkanır. Biberler doğranıp ayıklanır ve yıkanır. Domates soyulup küp doğranır. Yağ kızdırılır. Etler kavrulur. Etler alınıp soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Daha sonra etler de eklenir. birlikte kavrulur. Sulandırılmış salçalar ilave edilir. Domatesler konur. Sıcak halde üzerini örtecek kadar su dökülür. Karabiber, kimyon, yeşil biber ilave edilip kaynatılır. (bu sırada tuz ekilir. Eğer salçalar tuzlu ise tuz ilave etmeyiniz) Pİşmeye yakın nar ekşisi konur 1-2 taşım kaynadıktan sonra haşlanmış nohut ilave edilir ve ocaktan alınır. Tabaklara alınır üzerine kuru nane koyup sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.