8 Şubat 2009 Pazar

YAPRAK SARMASI (SALAMURA)

Malzeme:
3 sıkım salamura asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
500 gr.kıyma
1 kahve fincanı zeytinyağ
1/2 bağ maydanoz
tuz-karabiber-kimyon
1ad. limon
2 yemek kaşığı zeytinyağ

Salamura yapraklar ılık su ile ıslatılır. Tuzunu bırakınca sudan sıkılarak alınır. Diğer taraftan pirinç yıkanır. Kıyma ilave edilir. Maydanoz yıkanıp kıyılır ve kıymaya ilave edilir. Zeytinyağ,karabiber,tuz ve az kimyon konur ve karıştırılır.
Yaprakların damarlı kısmı üste gelecek şekilde konur. Yaprağın geniş kısım öne getirilir ve hazırlanan içten geniş kısma enine konur, kenarlar kapatılır ve serçe parmak kalınlığında yaprak sarılır. Tüm yapraklar sarıldıktan sonra geniş bir tencerenin altına yağlı kağıt konur ve yapraklar yuvarlak olarak dizilir. 1/2 limon tencerenin orta kısmına konur. Üzerine düz bir tabak kapatılır ve toprak ağırlık konur. Üzerini kaplayacak kadar sıcak su ilave edilir. Tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ konur. Tencerenin suyu kaynadıktan 45 dakika sonra ocak söndürülür ve suyu süzülür. Üzerindeki ağırlık ve tabak alınır. Geniş düz servis tabağına ters çevrilir limonun diğer yarısı ortasına konur ve yoğurtla servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.