9 Şubat 2009 Pazartesi

KABAKLI PİLAV


Malzeme:
1 su bardağı pirinç
250 gr.helvacı kabağı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1,5 su bardağı etsuyu
1 su bardağı sıcak su
1/2 limon suyu
tuz
Pirinç yıkanır. Tuz ve limon suyu konur. Sıcak su ile soğuyana kadar ıslatılır. Diğer taraftan 250 gr.tatlı kabağı küp doğranıp yıkanır ve süzgece konur. Zeytinyağ kızdırılır. Kabaklar kavrulur. Pirinç süzülür birlikte kavrulur. Etsuyu ilave edilir. Tuz konur. Suyunu çekince üzerine kağıt havlu kapatılır. Demlendikten sonra karıştırılır. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.