27 Şubat 2009 Cuma

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


Malzeme:
5 ad.pırasa
1 ad.havuç
1/2 kahve fincanı pirinç
1 ad.limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı su
tuz
Pırasalar 1 cm.kalınlığında doğranır ve yıkanır. Havuç kazılır, doğranır ve yıkanır. Yağ kızdırılır. Havuç kavrulur. Pırasalar ilave edilir birlikte kavrulur. Su eklenir. Şeker, tuz ve yıkanmış pirinç ilave edilir. Pırasalar yumuşak bir hal alınca limon suyu konur bir kaç dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve soğuk servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.