10 Şubat 2009 Salı

ROKA SALATASI


Malzeme:
1 demet roka
1 kahve fincanı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
3 diş sarımsak
ceviz içi
tuz-zeytinyağ

Roka yıkanır 15 dakika 1/2 fincan sirke konmuş suda bekletilir. Sudan çıkardıktan sonra süzülür ve doğranır. Salata tabağına alınır. Üzerine rendelenmiş sarımsak, tuz, kırmızı pul biber ekilir. Kalan sirke ve zeytinyağ üzerine gezdirilir. Ceviz içi ile süslenip servis yapılır.
Özellikle balık yaptığınızda roka salatasını sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.