17 Şubat 2009 Salı

PAZI SARMASI


Malzeme:
1 bağ pazı
1 çay bardağı pirinç
250 gr.dolmalık kıyma (orta yağlı)
1/2 bağ maydanoz
1/2 bağ dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
1 su bardağı su
kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı şeker
tuz
Pazı, sapları kesilerek yıkanır (saplarını ince ince doğrayıp buzdolabında saklayabilirsiniz saplarından ayrıca yemek yapacağız). Derin bir tencerede su kaynatılıp tuz ilave edilir. Pazı yaprakları kaynar suya batırılıp alınır. (Suda fazla bırakırsanız saramazsınız). Diğer taraftan pirinç yıkanır. Maydanoz, dere otu yıkanır ve ince kıyılır ve pirince ilave edilir. Karabiber, kimyon, tuz kıyma ve zeytinyağ ilave edilip iyice karıştırılır. Pazı yaprakları damarları üste gelecek şekilde sarılacak yere konur, Büyüklüğüne göre yapraklar ikiye ya da üçe bölünebilir. Bir tatlı kaşığı kadar iç alınır ve yaprağın üzerine konur (içi verev koyarsanız daha rahat sararsıznız) kenarlar içe doğru az bükülüp sarılır ve altına yağlı kağıt yerleştirilen 20 cm. çapındaki tencereye yuvarlak olarak dizilir(tencerenin ortası boş kalır). Salça bir bardak su ila sulandırılır. Tereyağ birkaç parça halinde sarmaların üzerine konur. Sulandırılmış salça ve şeker orta boşluktan tencereye dökülür. Üzerine bir kapak ve toprak bastırık konur. Tencerenin kapağı kapatılır 30 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınıp suyu süzülür. 10 dakika demlendirilir. Servis tabağına ters çevirerek orta boşluğuna yoğurt konur üzerine kırmızı pul bibrle sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.