18 Şubat 2009 Çarşamba

SİGARA BÖREĞİ



Malzeme:
2 adet yufka
100 gr.beyaz peynir
1/2 bağ maydanoz
Kızartma yağı





Yufkaların her biri 16 parçaya bölünür. Peynir rendelenip yıkanmış kıyılmış maydanoz ile karıştırılır. Herbir yufkanın geniş tarafına 1 tatlı kaşığı kadar maydanozlu peynir koyup kenarları içe kıvırdıktan (peynirlerin dökülmemesi için )

sonra sarılır yapışması için uç kısmı az ıslatılır.

Diğer taraftan yağ kızdırılır. Börekler yağda önce bir tafar daha sonra diğer tarafı kızartılır. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde bekletilir.
Servis tabağına alınır.

Hepsini Berke afiyetle yer.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.