12 Şubat 2009 Perşembe

KAKAOLU RULO PASTA

Malzeme:
6 yumurta
2 kahve fincanı un (90 gr.)
1 kahve fincanı şeker (90 gr)
1 limon rendesi
1 tatlı kaşığı limonsuyu
2 yemek kaşığı kakao
1/2 fincan su
1/2 çay kaşığı tuz



Kreması için;
100 gr.margarin
3,5 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı vanilya
2 yemek kaşığı kakao
100 gr.krema (istenirse)
(arzu edilirse hazır pasta kreması ile de yapılabilir)

süslemek için;
damla çikolata
hindistan cevizi



Pişirmek için;
30 x 40 ebatlarında fırın tepsisi
yağlı kağıt
sıvı yağ-un



Hazır pasta kreması ile yapılacaksa krema üzerindeki tarife göre hazırlanıp buzdolabına konur.
kremayı evde hazırlayaksak yağ eritilip un konur şeker,kakao ve vanilya ilave edilir ve sıcak süt koyup hızlıca karıştırlarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra mikserle 2-3 dakika daha çırpılır. Krema koncak ise ilave edilir soğuduktan sonra buzdolabında bekletilir.

Fırın tepsisi fırça yardımıyla yağlanıp unlanır. Tepsi yağlanıp unlandıktan sonra yağlı kağıt konur. Limon rendelenir. Yumurta akları ayrılıp sarıları ocağa uygun kaba konur. Yumurta sarılarına şeker, limon suyu ve sade su ilave edilir. Bu arada fırın 150 C derece ısıtılmalıdır. Ocağa alınır oldukça kısık ateşte mikserle çırpılır. Boza kıvamına gelince ocak söndürülür. Mikserin çırpıcıları temizlenir yumurta aklarına tuz konur ve kar beyaz olana kadar mikserle çırpılır ( mikser çırpıcılarından yumurta akları düşmemelidir.

Yumurta sarılarına limon rendesi,kakao ve un ilave edilir. Ancak karışana kadar ahşap kaşıkla karıştırılır sonra bu karışım yumurta aklarına ancak karışana kadar ahşap kaşıkla karıştırılır ve fırın tepsisine döşenir. (fazla karıştırılan harçtan iyi bir pandispanya elde edilemez)
Isıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Pandispanya kurumamalıdır.
Fırından çıkarılan pandispanya ters çevrilerek kağıdı çıkarılır. Hiç bekletmeden önceden hazırlanan krema sürülüp (üzerini kaplamak için kremadan bir miktar bırakılır) kısa kenarından rulo yapılır. Üzeri de krema ile kaplanır. Damla çikolata ve hindistan cevizi ile süslenir buzdolabında 1 saat bekletilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.