27 Şubat 2009 Cuma

MANTAR GRATEN


Malzeme:
350 gr.kültür mantarı
150 gr.kuşbaşı dana eti
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı mantar suyu
rendelenmiş kaşar
tuz-karabiber
Mantarlar iyice yıkanır. İnce doğranır. 1 lt. kaynayan suyun içerisine tuz ekilir 5 dakika haşlanıp delikli kepçe ile sudan alınır. Fırın ısısına dayanıklı cam kabın içerisine konur. Kuşbaşı et tuzlanır haşlanır. Mantarlara ilave edilir. Diğer taraftan un yağda az kavrulur. Mantar suyu ve süt ilave edilip salçası hazırlanır. Mantar ve kuşbaşı etin üzerine karabiber ilave edilir ve hazırlanan salça ile üzeri kaplanır. Rendelenmiş kaşar ile üzerini tamamen kapladıktan sonra pembeleşene kadar fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.