11 Şubat 2009 Çarşamba

YEŞİL SALATALAR

Malzeme:
Waşington marul
kırmızı lahana
domates
mısır-kapari
limon suyu
zeytinyağ-tuz
sirke

Marul doğranır, sirkeli suda 15 dakika bekletilir ve iyice süzülür. salata tanağına alınıp tuz ekilir. Kırmızı lahana doğranır yıkanır, marul ğzerine konur. Domates soyulur doğranır lahananın üzerine konur. Mısır ve kapari ilave edilir. Az tuz ekilir. Limon suyu ve zeytinyağ ilavesiyle servis yapılır.

BROKOLİ SALATASI
Malzeme:
1/2 brokoli
3 yaprak kıvırcık marul
kapari-mısır-1 dal dereotu
domates-2 diş sarımsak
limon suyu- zeytinyağ
1 tatlı kaşığı sirke

Brokoli çiçekleri ayrılır ve az suda 3 dakika haşlanır. Ya da buhara tutulur. Marullar yıkanır ve sirkeli suda bekletilir. Suda alınan marul doğranır suyu süzülür ve salata tabağına alınır. Üzerine haşlanmış brokoli doğranmış domates, rendelenmiş sarımsak ve diğer malzeme de konur.Limon suyu ve zeytinyağ ilave edilip servis yapılır.


HAVUÇLU KIVIRCIK SALATA
Malzeme:
5-6 yaprak kıvırcık marul
1 ad.havuç
1 ad.domates
2 ad.yeşil soğan
tuz-zeytinyağ-limon suyu
sirke


Tüm malzeme kullanılarak salata hazırlanır ve servis yapılır.

PİRAMİT KARNABAHAR SALATASI
Malzeme:
6-7 çiçek piramit karnabahar
3 -4 çiçek brokoli
1 ad.havuç
2-3 yaprak kıvırcık marul
tuz-zeytinyağ
nar ekşisi

Piramit karnabahar ve brokoli 3-4 dakika haşlanır ve ya buhara tutulur.Soğuması için bir tarafa bırakılır. Havuç küp doğranır ve haşlanır. Marul yıkanır ve doğranır. Havuçlar da soğuyunca salata tabağına alınır. Üzerine tuz ekilir. Nar ekşisi ve zeytinyağ gezdirilerek servis yapılır.

MAYONEZLİ BROKOLİ SALATASI


Malzeme:
10 çiçek brokoli
kırmızı lahana
mısır-kapari
mayonez


Brokoli 3-4 dakika haşlanıp süzülür. Kırmızı lahana ince doğranır. Mısır ve kapari karıştırılarak salata tabağına alınır. Üzerine mayonez gezdirilip servis yapılır.

Salata malzemelerinin taze olmasına dikkat edilmelidir ve yeşillikleri mutlaka sirkeli suda bekletmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.