8 Şubat 2009 Pazar

PORTAKALLI PUDİNG ( ALTIN TOP )


Malzeme:
6 ad. portakal
1 ad.portakal suyu
1 ad.portakal kabuğu rendesi
500 ml.süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı pirinç unu
1/2 çay bardağı nişasta
Rendelenmiş fındık-fıstık
Altın rengi pasta boyası

Portakalların altı düz oturtulacak şekilde kesilir. Üst kısmı da kesilerek içi çıkarılır. Diğer taraftan pirinç,nişasta ve şeker karıştırılır. Üzerine azar azar soğuk süt ilave edilir ve karıştırılır. Ocağa konur. Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu ilave edilir, kıvamı gelene kadar pişirilir. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırılır. Muhallebi piştikten sonra ocaktan alınır fındık rendesi ilave edilir. İçini oyduğumuz portakalların içine muhallebi doldurulur. Soğuduktan sonra üzeri fıstık ve pasta boyaları (altın rengi) ile süslenir.Soğuk servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.