18 Şubat 2009 Çarşamba

YUMURTALI PAZI SAPI




Malzeme:
250 gr.pazı sapı ( pazı sarmasından ayırdığımız saplar yaklaşık 250 gr.geliyor)
150 gr.yağsız kıyma
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 fincan su
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağ
4 yumurta
kimyon-karabiber-tuz


Küp doğrana soğan yağda kavrulur. Sulandırılmış salça ilave edilir. Salça suyunu çektikten sonra ince doğranmış ve yıkanmış pazı sapları ilave edilir.
Pazı suyunu bırakıp çekildikten sonra bir fincan su, şeker, tuz, kimyon ve karabiber ilave edilir (salçanız tuzlu ise tuz ilave etmeyin).

Az yağda çam fıstıkları pembeleştirilir ve pazıya ilave edilir. Suyunu çektikten sonra bir tavaya alınır. Ahşap kaşıkla yumurta için 4 yer açılır.Açılan yerlere yumurta kırılır. Kısık ateşte üzeri tel lapakla kapatılarak yumurtalar pişene kadar bırakılır. Tabağa aldıktan sonra üzerine arzu edilirse karabiber ve kırmızı pul biber ekilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.