13 Şubat 2009 Cuma

TEL KADAYIF (CEVİZLİ)

Malzeme:
500 gr. tel kadayıfı
100 gr.margarin
75 gr.tereyağ
200 gr.ceviz içi (2 su bardağı)
500 gr.şeker
600 gr.su
1 yemek kaşığı limon











Tel kadayıfı ikiye ayrılır. 25cm.çapındaki kenarları yüksek fırın ısısına dayanıklı cam kabın içine didilir.

Üzerine havanda dövülen ceviz her tarafına eşit döşenir. Kalan tel dididip cevizin üzeri kaplanır. Margarin ve tereyağ eritilir üzerine gezdirilir. Fırının sadece altını yakarak 175 C derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir. Pişmeye yakın Su şeker ve limon suyu kaynadıktan 5-6 dakika sonra ocaktan alınır ve fırından çıkarılan kadayıfın üzerine azar azar yedirerek dökülür.

Üzeri kapakla kapatılıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapılır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.