8 Şubat 2009 Pazar

DAMLA ÇİKOLATALI BEDİŞ KURABİYE


Malzeme:
250 gr.margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı damla çikolata
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Margarinin yarısı ocakta eritilir. Diğer yarısı eklenir ve şeker ile karıştırılır. Yumurta akı eklenir karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek karıştırılır. Damla çikolatanın yarısı eklenir,karıştırılır ve sıkı bir hamur yapılır. Ay şeklinde şekil verilir ve kalan damla çikolatalar hamurun içine batırılır. Önceden ısıtılmış 175 C derecedeki fırında pişirilir.
BU KURABİYEYİ KARDEŞİM YAPTI O YÜZDEN ONUN ADINI VERDİM

4 yorum:

  1. Bediş hanm herşeyim yapıyorda....? hani lahmacun..)) COCO

    YanıtlayınSil
  2. ewwett Tarsus'a gittiğimizde bize lahmacun yapar mutlaka :-))

    YanıtlayınSil
  3. insafınız kurumuş sizin...
    gözünüzde-dizinizde dursun..
    mideye indirdikten sonra hani yorumlar.!!???
    "berbat olmuş, hayatımda yediğim en kötü lahmacundu" filan gibi laflar bilem kabulümdür efemmm

    YanıtlayınSil
  4. Ellerine sağlık canım lahmacunlar çoook nefisti:-))

    YanıtlayınSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.