10 Şubat 2009 Salı

ELİF SALATA


Malzeme:
10 yaprak kıvırcık marul
2 ad.havuç
2 ad.domates
2 tatlı kaşığı mısır
1 tatlı kaşığı kapari
5 ad.siyah zeytin
2 sap yeşil soğan
1 limon suyu
1/2 fincan zeytinyağ
tuz
1 tatlı kaşığı sirke
Marul yaprakları yıkanır. Sirkeli suda 30 dakika bekletilir. Havuçlar kazılıp rendelenir. domatesle soyulup doğranır. Yeşil soğanlar ayıklanıp yıkanır ve doğranır. Marullar sirkeli sudan alınıp süzülür. 2 cm.kalınlığında salata tabağına doğranır. Az tuz ekilir üzerine yeşil soğan, doğranmış domatesler,havuç rendesi,mısır ve kapari konur az daha tuzlanır. Zeytinler dizilir. Limon suyu ve yağ gezdirilir ve servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.