13 Şubat 2009 Cuma

MERCİMEKLİ KÖFTE

Malzeme:
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 büyük kuru soğan
6 ad.yeşil soğan
1/2 bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmzı toz biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 lt.su



Mercimek yıkanır bir lt.suda özleşene kadar kaynatılır (düdüklüde pişirilecekse 1/2 lt. su 15 dakika yeterlidir). Bulgura kimyon, karabiber, kırmızı toz biber ve pul biber konup özleşen mercimekli su ile ıslatılır. Soğan küp doğranır yağda pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine 1 fincan su ile sulandırılmış salçalar konur birlikte pişirilir.
Islanan bulgur şişince yoğrulmaya başlanır. Pişen salça ve soğanlar ilave edilir birlikte yoğrulur. Yıkanmış ayıklanıp ince kıyılmış maydanozla ve yıkanmış ince doğranmış yeşil soğanlar da ilave edilip birlikte yoğrulur.
Avuç içine alınıp şekil verildikten sonra servis yapılır.




TARİFİNİ AYLA YENGEMDEN ALMIŞTIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.