14 Şubat 2009 Cumartesi

SEBZELİ MAKARNA


Malzeme:
1 paket fiyonk makarna
2 lt.su
1 kahve fincanı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 kahve fincanı bezelye
1 kahve fincanı yeşil fasülye
2 ad.havuç
3 adiş sarımsak
3 sap yeşil soğan
1 ad.domates
8 sap maydanoz
3 ad.yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
kimyon-karabiber-tuz
1 çay fincanı rendelenmiş kaşar

Sudan 1 su bardağı ayrılır. Kalan su kaynar halde iken süt ve 1 tatlı kaşığı yağ ilave edilip makarna haşlanır. Makarnanın suyu bitince ocak söndürülüp üzerine ayrılan 1 bardak su ilave edilip kapağı kapatılır. Diğer taraftan fasülye ayıklanıp uzunlamasına kesilip küçük küçük doğranır. Bezelye ile birlikte haşlanır. Havuçlar kazılıp küp doğranıp haşlanır. Domates küp doğranır. Salça az su ile sulandırılır. Biberler küçük doğranır. Soğanlar ince kıyılır. Sarımsak soyulup rendelenir.
Tencereye yağ konur soğan kavrulur. Sulandırılmış salça ve domates ilave edilir, kavrulur. Haşlanmış havuç,bezelye ve fasülyeler ilave edilip kavrulur.
Bir tarafa bıraktığımız makarna sudan geçirilir ve sebzelere ilave edilip karıştırlır. Üzerine maydanoz yaprakları serpilir. Tabağa aldıktan sonra kaşar rendesi ile servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.