20 Şubat 2009 Cuma

MEYHANE PİLAVI


Malzeme:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 ad.taze kırmızı biber
3 ad.yeşil biber
1 yemek kaşığı arpa şehriye
1 ad.kuru soğan
1 ad.yeşil soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz-karabiber-kimyon
2 su bardağı et suyu
Şehriye yağda pembeleştirilir. Kuru soğan küp doğranır şehriyeye ilave edilir, kavrulur. Yeşil soğan ince doğranıp diğerleriyle birlikte kavrulur. Sulandırılmış salça ilave edilir. Kırmızı biber,yeşil biber ince doğranır sarımsak rendelenir. Hepsi soğanlara ilave edilir. İki su bardağı et suyu ya da sade su ilave edilir su kaynadıktan sonra yıkanan bulgur, kimyon ,tuz ve karabiber ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Pilav suyunu çekince üzerine kağıt havlu koyup demlendirilir. Sıcak servis yapılır.

2 yorum:

  1. esma ablacım tarifler mükemmel çok güzel bir sayfa hazırlamışsın. hem pratik kolay yemekler hem de yeni değişik yemekler birarada. kolay gelsin sevgiler ebru

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim ebrucum. En kısa zamanda bekliyorum. Bu aralar koromuzun konser çalışmaları ve nazariyat çalışmalarım var. O yüzden blogumu biraz ihmal ettim. Konsere de bekliyorum. 1 mart 2009 pazar günü saat 19.30 da. Muhsin Ertuğrul sahnesinde. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.