1 Şubat 2009 Pazar

AFRİKALI KIZ PASTA (SULTAN SOFRASI PASTASI *1)

Malzeme:
2 kahve fincan un
1 kahve fincanı buğday nişasta
2 kahve fincanı şeker
5 ad.yumurta 2 yemek kaşığı kakao 1 limon kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı limon suyu 1/2 kahve fincanı su
1/2 çay kaşığı tuz

Kreması; 1 paket sade krem şanti 1 paket kakao 500 ml.süt 2 ad.yuvarlak çikolata 1 ad.elma kırmızı şeker boyası Islamak için; 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı pudra şekeri Yumurta akları ve sarıları ayrılır. Yumurta aklarına sarının karışmamasına dikkat edilir. Yumurta sarılarına şeker ve limon suyu ilave edilerek oldukça kısık ateşte 5 dakika kadar mikserle çırpılarak yarı pişirilir.

Limon rendesi ilave edilip bırakılır. Diğer taraftan tuz ve yumurta akları karlaşana kadar çırpılır (mikserin çırpıcıları yumurta sarılarını çırptıktan sonra temizlenmelidir. Yoksa aklar istenildiği gibi karlaşmaz). Yumurta sarılarına 1 fincan su ilave edilip karıştırılır. Elenmiş un ve nişasta konur ahşap kaşıkla karıştırılır. Bu karışıma yumurta akları ilave edilir. Ancak karışana kadar ahşap spatula ile karıştırılır. Daha fazla karıştırılmamalıdır. (Daha fazla karıştırılırsa istenilen sonuç alınmaz). Fırça ile yağlanmış ve unlanmış yağlı kağıt konmuş düdüklü tencereye harç dökülür ve kapağı kapatılır ve oldukça kısık ateşte bir saat pişirilir. Bir saat sonra ocak söndürülür. Pastanın kenarları ince bir bıçak yardımı ile tencereden ayrılır. Ters çevirerek tencereden çıkarılır. Pandispanya soğuduktan sonra üç eşit parçaya bölünür. Süt ile krem şanti çırpılır. Bir yemek kaşığı kakao ilave edilir. Krem şantiden 2 yemek kaşığı ayrılır. Pudra şekeri ve su karıştırılır. Pandispanya fırça yardımı ile şekerli suyla ıslatılır. Krem şanti konup 2. parça üzerine kapatılır. Bu da ıslatılıp üzerine krem şanti yayılır. 3.parça kapatılır. Islatılır krem şanti ile kaplanır. Ayrılan krem şantiye 1 yemek kaşığı daha kakao ilave edilir ve pasta sıkma torbası yardımı ile kızımızın saçları yapılır. Elmadan dudak ve fiyonk toka şekli verilir şeker boyası ile boyanır. dudak yerleştirilir. Toka konur ve buzdolabında 30 dakika bekletilir ve servis yapılır.

BERKE VE ELİF GÜZELCE YER ,HEPSİNİ BİTİRİR.

4 yorum:

  1. esma teyzecim siten çok güzel olmuş.afrikalı kız pastasına bayıldım, bir gün beraber yapalım.sevgilerle billur.

    YanıtlaSil
  2. Tamam Billurcum.Gel bir gün birlikte yapalım. Başka şeyler de yaparız tatlım. Öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  3. arkadaşım afrikalı kız gayet başarılı görünmekte olup aynı başarıyı 'kelebek pasta'da göstermeni merak ve heyecenla beklemekteyim
    öptüm
    Selda

    YanıtlaSil
  4. Seldacığım çok teşekkür ederim. Bu yıl kelebek oldukça moda.Herşeyde kullanılıyor. İlk fırsatta sana ithafen bir kelebek pasta yapacağım. Ayrıca yorumun için de teşekkür ederim canım.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.