
Malzeme:
2 ad. ayva ( 800 gr.)
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
2 ad.limon tuzu yada 1/2 limon suyu
8 ad. karanfil
oldukça az şeker boyası
Su tencereye konup kaynatılır.Ayvalar yıkanıp kabukları soyulur ve rendelenir. Bekletmeden kaynayan suya atılıp 5 dakika haşlanır. Şeker, karanfil ve şeker boyası ilave edilir. Şurubun kıvamı gelince limon tuzu ya da limon suyu ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılır. İçerisindeki karanfiller alınır. Soğuduktan sonra kavanoza konur. Kahvaltılarda ya da pay ve diğer pastalarda da kullanabilirsiniz.
(Şurubun kıvamını anlamak için, kaşık ucuyla tabağa damlatılır, şurup dağılmıyorsa kıvamı olmuştur.)
Tamirat işi bitmiş....
YanıtlaSilSultan Sofrasına geçilmiş..))
Eline sağlık..