12 Ocak 2009 Pazartesi

AŞURE (BAŞKA USULDE)


Malzeme:
1 ölçü dövme buğday
2 ölçü şeker
1/2 ölçü nohut
1/2 ölçü fasülye
1/2 ölçü kuru üzüm
1/2 ölçü kuru kayısı
1/2 ölçü ceviz içi
1 tatlı kaşığı portakal ve limon kabuğu
1/2 portakal
toz tarçın
1 ad.nar

(isteğe bağlı olarak kuru incir-pirinç-dolma fıstığı-fındık-badem-yaprak tarçın ilave edilir)
Buğday akşamdan ıslatılıp pişirilir. Fasülye ve nohut ıslatılır. Sabah kuru üzüm ıslatılır. Kuru kayısı yıkanır ince doğranır. Fasülye ve nohut düdüklüde pişirilir. buğday, nohut, fasülye hepsi bir tencerede bol su ile pişirmeye devam edilir. portakalve limon kabuğu rendelenir. Portakal ince doğranır. Özleştikten sonra içerisine meyveler ilave edilir. Şeker azar azar konur.sürekli karıştırark 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra tabaklara alınır.

Soğuduktan sonra üzerine tarçın çekilmiş ceviz ve nar taneleri konur.(Arzu edilirse üzerine
küçük doğranmış meyveler ve 1 kaşık süt konularak servis yapılabilir.)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.