26 Ocak 2009 Pazartesi

AYVA REÇELİ


Malzeme:
3 ad.ayva,
6 su bardağı şeker,
6 su bardağı su,
2 yemek kaşığı limon suyu,
çay kaşığı ucu ile şeker boyası,
5-6 ad.karanfil
Ayvalar soyup kare doğranır(arzu edilirse bir parmak kalınlığında uzun olarak da doğranabilir) ve kararmaması için suyun içerisinde bırakılır. Diğer taraftan su kaynatılır. içerisine karanfil ve şeker boyası ile ayvalar ilave edilir. Ayvalar az yumuşak bir hal alana kadar kaynatılır. Ayvalara şeker ilave edilir ve şurup kıvama gelinde limon suyu ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır. Sabah kahvaltılarında, pastalarda,lolipop yaparken kullanabilirsiniz.
Şurubun kıvamını anlamak için kaşıkla şuruptan bir miktar alınıp bir tabağa damlatılır. Reçel suyu dağılmıyorsa kıvamı olmuş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.