2 Ocak 2009 Cuma

RUS SALATASI



Malzeme:

1 ad.orta boy havuç (100 gr)

1 çay bardağı iç bezelye (100 gr)

1 yemek kaşığı kapari (30 gr.)

6-7 ad.kornişon

1/2 kereviz (100 gr.)

1 yemek kaşığı kalamata zeytini (30 grr.)

1 orta boy patates

1 çay bardağı mayonez

1 yumurta

4 su bardağı su

Havuç kazınır, yıkanır ve bezelyeden daha büyük olmamak şartıyla küp doğranır. Kereviz aynı şekilde soyulup doğranır. Bir tenceredeki suyun içine konur ve haşlanır.Bunlar haşlandıktan sonra süzgeç ile sudan alınır. Kabuğu soyulmuş ve Bezelye büyüklüğünde küp şeklinde doğranmış patates ve bezelye suyun içine konur ve yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlanır.bunlar da süzgeç ile sudan alınır. Soğuması için bir kenara bırakılır. Kornişonlar uzunlamasına dörde bölünür ve küçük küçük doğranır. Zeytinler küçük küçük doğranır. Soğuyan sebzeler ile kapari ve kornişon karıştırılır.Mayonez ile karıştırılır. Yumurta haşlanır. İnce parçalara bölünür. Servis tabağına alına salatanın üzerine süs olarak konur.

(Arzu edilirse pancar da küçük küçük doğranıp haşlanarak ilave edilir)

MAYONEZİ EVDE HAZIRLAMAK İSTERSEK 1 yumurta sarısı 1 su bardağı sıvıyağ (ya da zeytinyağ) 1/2 limon suyu tuz

Derin bir kap içerisine yumurta sarısı konur. Limon suyu ve tuz ilave edilir. Bir damla sıvı yağ konur ve tahta kaşıkla karıştırılır. Yumurta sarısının yağı özümsemesi gerekir. Bardağın yarısına gelene kadar damla damla yağ ekleyip kaşıkla karıştırmalıdır. Daha sonra azar azar yağ ilave edilmeli ve her ilave yağdan sonra yumurta ve yağ iyice karışmalıdır. İyi karışmayan yağ mayonezi bozar.Bozulan mayonez kumlanır. o yüzden iyice karıştırılmalıdır. Hazırlanan mayonez salatalarda, et, makarna gibi yemeklerde de kullanılır.

Bozulan mayonezin düzeltimesi :kısaca onu da vereyim. Bunları genel bilgiler bölümüne almayı düşünüyordum. Bir kaseye 1 tatlı kaşığı su konur.bozulan mayonez damla damla ilave edilerek karıştırılır. Mayonezin düzeleceğini göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.