18 Ocak 2009 Pazar

KABAK BORANİ



Malzeme: 2 ad.kabak 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı zeytinyağ 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı mayonez 1 dilim domates 2 sap dereotu 1 fincan süt

Kabaklar sıyrılıp tuz ilave edilir haşlanır. Haşlandıktan sonra çatal yardımıyla püre haline getirilir. Zeytinyağında un pembeleşinceye kadar kavrulur. üzerine kabak püresi konup birlikte çevrilir. Süt ilave edilir ve ocak söndürülür. Servis tabağına konur. Diğer taraftan yoğurt az sulandırılır . Mayonez ilave edilir. Rendelenmiş sarımsak ile karıştırılır. Kabak soğuduktan sonra izerini kapatacak şekilde yogurlu mayonez karışımı döşenir. Dereotu ve domates ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.