10 Ocak 2009 Cumartesi

TAVUK IZGARA

Malzeme:
1 kg.tavuk
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 yeşil biber
5 diş sarımsak
5 ad.arpacık soğan
tuz
Tavuk parçaları yıkanır süzmeye bırakılır. Zeytinyağ, pul biber, kekik, tuz derin bir kap içerisine konur. Suyu süzülen tavuklar harç içinde iyice harmanlanır. Izgaraya dizilir. Ahşap çöpün birine kabuğu soyulmuş arpacık soğan, diğerine soyulmuş sarımsaklar dizilir.ızgaraya yerleştirilir. Yeşil biber yıkanır ızgaraya konur.
(Harca bulayıp yağlı kağıda sarıp, bir gün buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur)
Tavuklar ızgarada pişerken arzu edilirse
4-5 dal piramit karnabahar
1 ad.havuç (küp doğranmış)
1 ad.yeşil biber
Karnabahar, havuç ve biber küçük bir tencerede haşlanır. Karnabahar ve biber 1-2 taşım kaynadıktan sonra alınır. Havuç 5-6 dakika haşlanarak tavukları eldığımız servis tabağının kenarına süslenerek servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.