10 Ocak 2009 Cumartesi

BUĞDAY ÇORBASI (TAVUKLU)


Malzeme:
1 su bardağı döğme buğday
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 ad tavuk göğsü
1 su bardağı nohut
1 ad.kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un
1 çay fincanı süt
Buğday ve nohut akşamdan ıslatılır. Tavuk, nohut, buğday, karabiber,kimyon, tuz ve 8 bardak kadar su ile düdüklüde 15 dakika pişirilir. Tavuk içinden alınarak didilir. Diğer tarftan 1 yemek kaşığı yağ ve un kavrulur. 1 fincan süt ve tavuk haşlanan sudan azar azar ilave edilir. Pürüzsüz olana kadar karıştırılır (gerekirse mikserden geçirilir) Kalan tavuk suyunun tamamı, didilmiş tavuk,nohut ve buğday da ilave edilir. Birlikte 10 dakika kadar kaynatılır altı söndürülür. Bir tavaya kalan yağ konur ve küp doğranmış soğan kavrulup çorbanın üzerine azar azar dökülür. Kırmızı pul biber ilave edilerek sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.