6 Ocak 2009 Salı

KUŞBAŞI ETLİ SOSLU KEREVİZ


Malzeme:
120 gr.kuşbaşı et
2 ad. kereviz kökü
6 ad.arpacık soğan
1 ad.kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz-kimyon-karabiber
1,5 limon suyu

Kuşbaşı et, soyulmuş küp doğranmış soğan, soyulmuş arpacık soğan, tuz, karabiber, yağ ile birlikte bir tencereye koyup 15-20 dakika kavrulur. Soğanların yanmamasına dikkat edilir. Diğer taraftan 1/2 limon suyu derin bir kap içerisine konur ve kerevizler yarım cm derinliğinde soyulur ve küp doğranarak kararmaması için hiç bekletmeden limonlu suyun içerisine koyulur. Daha sonra tencereye 1/2 limon suyu 2 bardak kaynar halde su, 1 tatlı kaşığı yağ koyarak içerine kerevizler konur ve 10 dakika kadar haşlanır (1 fincan etsuyu da konulabilir). Kerevizler haşlandıktan sonra ılınması için bir kenara bırakılır. Ilınınca pişen soğanlı etleri tencerenin ortasına doğru almalı ve kenarlarına kerevizler dizilme etlerin üzeri de kapanacak şekilde konmalı. Geri kalan su da ilave edilerek kısık ateşte pişinceye kadar kaynatılır. Kereviz piştikten sonra içerisinde az miktardaki su bir kaseye süzülür ( süzerken kerevizlerin bozulmamasına dikkat edilir). Suyunu süzdükten sonra servis tabağına ters olarak çervirlir. Diğer yandan 1 yumurta ve 1/2 limon suyu iyice çırpılır ocağa konur bu arada çırpmaya devam edilir. Bir tarafa ayrılan kereviz suyu azar azar limonlu suya ilave edilir 5 dakika kadar pişirilir . Tabağa aldığımız kerevizin üzerine dökülür ve sıcak servis yapılır.


*kereviz sosu-yumurta,limon suyu,kereviz suyu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.