19 Ocak 2009 Pazartesi

SUCUKLU YUFKA BÖREĞİ


Malzeme:
6 ad.yufka,
200 gr.sucuk,
100 gr.biberli zeytin,
3 ad.yeşil biber,
4 ad.domates,
2 yemek kaşığı zeytinyağ,
1,5 su bardağı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 ad.maden suyu

Sucuklar doğranır 1 çay bardağı su ile pişirilir. Domates soyulup doğranır,zeytinler doğranır. Biberler yıkanıp doğranır. Hepsi sucuklara ilave edilip brlikte pişirmeye devam edilir. Domates suyunu çekince ocak söndürlür.

Tereyağ eritilip sıvı yağ ile karıştırılır. Yufka açılır. Üzerine yağ gezdirilir. Bir yufka daha konur ve üzerine yağ gezdirilir. Bir kat daha yufka konur ve yufka 16 eşit parçaya bölünür. Her bir parçaya hazırladığımız sucuklu harçtan konur ve gayet bol sarılıp derin bir kabın içerisine yerleştirilir.


Diğer 3 yufka da aynı şekilde hazırlanır. Bunların üzerine maden suyu dökülür. Maden suyunu iyice çektikten sonra her biri poşetlere sarılıp 1 gün buzlukta bekletilir.
Ertesi gün buzluktan çıkarılır tek tek poşetler açılır ve beklemeden fırın tepsisine yerleştirilir. 200 C derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir. (börekler kabarıp iyice kızarana kadar fırından çıkarmamak gerekir)


Börek sıcak servis yapılmalıdır.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.