
Malzeme:
6 ad.yufka,
200 gr.sucuk,
100 gr.biberli zeytin,
3 ad.yeşil biber,
4 ad.domates,
2 yemek kaşığı zeytinyağ,
1,5 su bardağı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 ad.maden suyu
Sucuklar doğranır 1 çay bardağı su ile pişirilir. Domates soyulup doğranır,zeytinler doğranır. Biberler yıkanıp doğranır. Hepsi sucuklara ilave edilip brlikte pişirmeye devam edilir. Domates suyunu çekince ocak söndürlür.


Diğer 3 yufka da aynı şekilde hazırlanır. Bunların üzerine maden suyu dökülür. Maden suyunu iyice çektikten sonra her biri poşetlere sarılıp 1 gün buzlukta bekletilir.
Ertesi gün buzluktan çıkarılır tek tek poşetler açılır ve beklemeden fırın tepsisine yerleştirilir. 200 C derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir. (börekler kabarıp iyice kızarana kadar fırından çıkarmamak gerekir)

Börek sıcak servis yapılmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.