
1 ad.bostan patlıcan,
1 ad.domates,
1 küçük soğan,
1 ad.limon suyu,
1 kahve fincanı zeytinyağ,
2-3 sap maydanoz,
2-3 sap nane
tuz
Bostan patlıcan közlenir suyun içine atılarak kabuğu soyulur ve kararmaması için bir kaç damla limon sıkılmış suya konulur. Çatal ya da ahşap tokmak yardımıyla püre haline getirilir. Domates yıkanıp,soyulur ince doğranır. Maydanoz ve yeşil nane yıkanıp kıyılır. Soğan piyazlık doğranıp tuzlanır ve yıkanır, suyu süzülür. Malzemenin hepsi tuz ilave edilerek patlıcan ile karıştırılır. Üzerine zeytinyağ dökülür ve servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.