24 Ocak 2009 Cumartesi

PATLICAN SALATASI (BABAGANNUÇ) (TARSUS SALATASI)

Malzeme:
1 ad.bostan patlıcan,
1 ad.domates,
1 küçük soğan,
1 ad.limon suyu,
1 kahve fincanı zeytinyağ,
2-3 sap maydanoz,
2-3 sap nane
tuz

Bostan patlıcan közlenir suyun içine atılarak kabuğu soyulur ve kararmaması için bir kaç damla limon sıkılmış suya konulur. Çatal ya da ahşap tokmak yardımıyla püre haline getirilir. Domates yıkanıp,soyulur ince doğranır. Maydanoz ve yeşil nane yıkanıp kıyılır. Soğan piyazlık doğranıp tuzlanır ve yıkanır, suyu süzülür. Malzemenin hepsi tuz ilave edilerek patlıcan ile karıştırılır. Üzerine zeytinyağ dökülür ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.