18 Ocak 2009 Pazar

HUMUS (PATATES İLE)


Malzeme : 2 ad.patates 2 yemek kaşığı Okyay Tahin 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 ad.limon suyu tuz- karabiber-kırmızı toz biber


Pataesler yıkanıp soyulur ve haşlanır. Haşlandıktan sonra püre hailne getirilir ve tuz ilave edilir. Diğer taraftan tahin,rendelenmiş sarımsak ve limon suyu karıştırılır. Püre haline getirilmiş patates ile karıştırılır. Servis tabağına konur üzeri düzeltilir. Üzerine kırmızı toz biber, karabiber, zeytinyağ ilave edilir. Servis yapılır.

Ben tüm tahinli yemeklerde Okyay Tahin kullanıyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.