8 Ocak 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ



Malzeme: 1 ad.kereviz 2 ad.havuç 1 ad.patates 6 ad.arpacık soğan 1 ad.kuru soğan 2 limon 1 yemek kaşığı zeytinyağ

1 çay kaşığı şeker


Küp doğranmış soğan, arpacık soğan kavrulur. Kazınmış küp doğranmış havuç ve patatesler de ilave edilir 3-4 dakika kavrulur. Bir kenara bırakılır. Bir tencereye 2 bardak su, 1/2 limon suyu ve tuz ilave edilir ve kaynatılır. Bu sırada kereviz soyulur. ortada ikiye bölünür yıkanır ve limona bulanır. Kaynayan limonlu suyun içerisine konup 10 dakika haşlanır. Haşladıktan sonra süzülür ve diğer tarafta bulunan soğan ve havuçlara ilave edilir. Üzerine 2 bardak su ve 1/2 limon ve şeker ilave edip pişirilir. Kereviz piştikten sonra soğuması beklenir. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Üzerine yıkanmış kıyılmış dereotu konur servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.