22 Ocak 2009 Perşembe

BOLONEZ MAKARNA


Malzeme:
1 paket makarna,
250 gr.kıyma,
1 soğan,
2 diş sarımsak,
1 ad.havuç,
1/2 bağ maydanoz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz-karabiber-kimyon
mayonez-ketçap
1 yemek kaşığı domates salçası
2 ad.domates
2 litre suya tuz-4-5 damla zeytinyağ ve süt konup kaynatılır. Kaynayan suya makarna atılır. Makarna suyunu çekene kadar haşlanır (su çekildiği halde makarna haşlanmamışsa kaynar su ilave edilmelidir). Diğer taraftan havuç rendelenir. Kıymaya karabiber,kimyon, küp doğranmış soğan, rendelenmiş sarımsak, domates salçası,rendelenmiş havuç ve 1 fincan su ilave ederek pişirilir. Domatesler rendelenir,kıymaya ilave edilir. İyice suyunu çektikten sonra ocaktan alınır. Haşlanan makarna süzgece konur ve soğuk suya tutulur. Tencereye 1 fincan zeytinyağ konur kızdırılır. Suyu süzülen makarna konup yağda karıştırılır. Makarna tabağa alınır üzerine kıyma sosu,kaşar,maydanoz,mayonez ve ketçap konarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.