27 Ocak 2009 Salı

MISIRLI & DEREOTLU PİLAV


Malzeme:
1 su bardağı pirinç,
1 çay bardağı hazır mısır,
4-5 ad.yeşil soğan,
7-8 sap dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağ,
1/2 limon suyu,
1 su bardağı et suyu,
tuz


Pirinçler yıkanıp tuz,limon suyu ilave edilip üzerini örtecek kadar sıcak su ile ıslatılır. 1-2 saat ya da su soğuyana kadar ıslı kalmalıdır. Soğanlar ayıklanıp, yıkanır ve ince doğranır.Yağ kızdırılır soğanlar kavrulur.Pirincin suyu süzülür soğanlara ilave edilip 2-3 dakika birlikte kavrulur. Üzerine kaynar haldeki et suyu ilave edilir ve mısırlar konur. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çektikten sonra demlendirilirken üzerine kağıt havlu konur. 5-6 dakika sonra pilav karıştırılır servis tabağına aldıktan sonra üzerine dereotu konur. Sıcak servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.