23 Ocak 2009 Cuma

PİZZA


Malzeme:
1 yumurta,
2.5 su bardağı un,
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 bardağı süt
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
tuz

Üzeri için :
2 çorba kaşığı ketçap
1 adet domates
2 adet sivribiber
1 kangal sucuk
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı biberli zeytin
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çay kaşığı tuz

Sütü ılıtılır. Maya ve şeker içine ilave edilerek kabarması için yaklaşık 15 dakika bekletilir.
Un derin bir kabın içine elenip ortası havuz gibi açalır. Mayalı süt,yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuz ilave ederek yoğrulur (iyi bir hamur elde edilmelidir). Hamur ele yapışıyorsa el unlanarak yapışmaması sağlanmalıdır. (ekmek yapma makineniz varsa hamuru makinede yapabilirsiniz.)
Hamur yoğurma işlemi sona erince hamurun üzerine örtmeli (havlu ve kapak ile)ve ılık yerde mayalanana kadar bekletilmelidir (hamur kurumamalıdır).

Hamurumuz mayalanırken diğer yandan, sucuk boydan ikiye kesilir sonra 2-3 mm kalınlığında doğranır. Domatesle soyulur ve küp doğranır.Biberler boyna d kesilip 1/2 cm.kalınlığında doğranır.Zeytinler 2-3 mm.doğranır.
25-30 cm.çapındaki ısıya dayanıklı cam kap sıvı yağ ile yağlanır.Üzerine az un serpilir. Mayalanmış hamura yuvarlak şekil verilir ve kaba yayılır. Kenarları 1/2 cm.kadar yükseltilir. Hamurun üzerine fırça ile ketçap sürülür ve sucuk. biber, zeytin, domates konur. 200 C derecedeki önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Fırından alınıp üzerine kaşar rendesi konur tekrar fırına sürülür kaşar eriyene kadar bırakılır ve sıcak srvis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.