7 Ocak 2009 Çarşamba

DOMATES ÇORBASI





Malzeme:
3 ad.domates ( ya da 1 fincan domates salçası )
2 yemek kaşığı zeytinyağ
6 bardak et suyu
2 bardak sade su
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı un
tuz - karabiber
Un yağda kavrulur. üzerine rendelenmiş çekirdekleri alınmış domates (ya da sulandırılmış domates salçası ) ilave edilip birlikte kavrulur. Üzerine sıcak halde et suyu ve sade su konur. tuz vekarabiber ilave edilir. 15-20 dakika kaynattıktan sonra tabaklara konur, üzerine rendelenmiş kaşar konarak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.