27 Ocak 2009 Salı

YOĞURTLU ISPANAK


Malzeme:
500 gr. ıspanak,
1 ad.kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı Okyay Tahin
1 tatlı kaşığı karbonat
3 su bardağı su
tuz-kimyon-kırmızı toz biber
250 gr.yoğurt
2 diş sarımsak
Ispanakların baş kısımları 3 cm.kesilip buzdolabı poşetiyle derindondurucuya konur (daha sonraki günlerde ıspanak başı yemeği yapmak için ). Ispanakların geri kalanı 3'er cm. doğranır bir kaç su yıkanıp içerisinde karbonat olan 3 bardak kanayan suda 1-2 taşım kaynadtılır. Kaynayan sudan alınan ıspanaklar süzülür ılınınca avuç içinde sıkılarak kalan suyu da süzülür. Diğer taraftan soğan küp doğranır salça ile bierlikte yağda kavrulur. Suyu alınmış ıspanaklar ilave edilir tuz, kimyon, kırmızı pul biber ilave edilir birlikte kavrulur. Ocaktan alınır tahin konup karıştırılır. Yoğurt rendelenmiş sarımsak ile karıştırılır. Servis tabağına alınan ıspanağın üzerine konur. Kırmızı toz biber ile süslenip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.