21 Ocak 2009 Çarşamba

ETLİ BARBUNYA


Malzeme: 750 gr.barbunya, 1 yemek kaşığı domates salçası, 4 ad.domates, 250 gr.kuşbaşı et, 3 ad. yeşil biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağ, 2 ad.kuru soğan, 6 diş sarımsak




Kuşbaşı et yıkanıp 1 çay bardağı su ile düdüklü tencereye konur.Su çekilince yağ, 1 fincan suda sulandırılmış salça ve küp doğranmış soğanlar ilave edilir. 3-4 dakika kavrulduktan sonra yazdan hazırladığımız şoklanmış bezelye, biber ve domatesler ilave edilir. Sarımsaklar soyulur üzerine konur. 2 su bardağı su dökülür ve düdüklünün kapağıo kapatılır. 10 dakika sonra ocak söndürülür. Düdüklünün basıncı bitince kapağı açılır ve sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.