24 Ocak 2009 Cumartesi

YOĞURTLU HAMİS ÇORBASI


Malzeme: 400 gr.çiğ köftelik bulgur, 100 gr.3 kez çekilmiş sinirleri alınmış dana kıyma, 1 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1/2 yemek kaşığı biber 1/2 yemek kaşığı domates salçası 1/2 fincan sıvıyağ tuz-kimyon
Suyu için:
1 kase yoğurt,
1 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı zeytinyağ,
8 bardak etsuyu,
1 su bardağı haşlanmış nohut,
1 çay bardağı haşlanmış didilmiş koyun eti
1 yumurta,
1 ad.domates,
kuru nane-karabiber
Dana kıyma,un ve kimyon ilave edilip iyice yoğrulur. Salçalar ilave edilir. Yoğurmaya devam edilir. 15 dakika dinlendirlir. Daha sonra avuç içi yağlanır ve bulgurdan fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Diğer taraftan yoğurt, un, yumurta karıştırılır. Et suyuna soyulmuş küp doğanmış domatesler atılır.

Etsuyu kaynayınca yoğurtlu karışım azar azar akıtılır ve bir yandan kesilmemesi için sürekli karıştırılır. Ara sıra kaynayan etsuyundan 1 kepçe alıp yoğurtlu karışıma ilave edip tekrar tencereye tekrar konularak da kesilmeden çorba suyunun hazırlayabiliriz.
5-6 dakika kaynattıktan sonra küçük bulgur yuvarlakları içerisine atılarak birlikte kaynatılır. Hamislerimiz pişmek üzere iken haşlanmış nohut ve didilmiş et de ilave edilir.
Piştikten sonra üzerine kuru nane ve karabiber konup sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.