10 Ocak 2009 Cumartesi

HAYRUCET


Malzeme:
6 çay bardağı çiğ köftelik bulgur
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 demet maydanoz
1 su bardağı zeytinyağ
1 kaşık sıvıyağ
1 baş sarımsak
2 lt.su


Bulgur, un ve tuz derin bir kaba konur. Üzerine oda sıcaklığında su ilave edilir ve iyice yoğrulur. Su az gelirse ilave edilir. Yoğurduktan sonra 10 dakika kadar dinlendirilir. Bu arada sarımsaklar soyulur. Rendelenir ve zeytinyağ ile karıştırılır. maydanoz yıkanır, kıyılır sarımsaklı zeyninyağına ilave edilir.

Büyük bir tencereye az tuz ile su konur ve kaynaması beklenir.

Bir kaseye sıvı yağ konur, avuç içi yağlanır, dinlendirdiğimiz bulgurdan misket büyüklüünde parçalar alarak yuvarlanır ve hafif bastırarak bir tepsiye konur.




Tüm köfteleri yuvarladıktan sonra üzeri az unlanır. Kaynayan suyun içine atılır. Köfteler piştikten sonra sarımsaklı zeytinyağının olduğu kaba konur, pul biber ilave edilir ve iyice karıştırılır.


Üzeri maydanoz ve toz biber ile süslenir. Sıcak ve ya soğuk olarak servis yapılır.


Bunu Kuzenim Nadie blogumda görmek istediğini söyledi. Ben de hemen yaptım.
(Umarım denersin canım)



Tarsus usulü bulgur köftesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.