20 Ocak 2009 Salı

PEKMEZLİ KURABİYE

Malzeme :
3,5 su bardağı un ( 400 gr.),
1 çay bardağı sıvı yağ,
3 kahve fincanı şeker,
1 çay bardağı pekmez,
1 yumurta,
1 çay kaşığı karbonat,
1/2 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı kuş üzümü,
1 çay bardağı yoğurt
Kuş üzümü yıkanıp suda bekletilir. Yağ,şeker ve pekmez karıştırılır. Yumurta ilave edilip iyice karıştırılır. Yoğurt ilave edilir. Tuz, tarçın ve suyu süzülmüş kuş üzümü konur. Un ve karbonat ilave edilerek hamur yapılır. Hamur üzeri örtülerek buzdolabında bir saat bekletirilir. Bir saat sonra dolaptan alınan hamurlar ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç içinde yuvarlanarak şekillendirilir ve yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine araları 2 cm.den az olmamak şartıyla dizilir. 200 C derecedeki fırında 10 dakika pişirilip fırından alınır. Ilınınca servis tabağına dizilir.
Misafirlerinize ikram edeceğiniz acı badem kurabiyesi tadında güzel bir lezzettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.