26 Ocak 2009 Pazartesi

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ


Malzeme:
2 ad.yufka,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
200 gr. ıspanak,
2 yemek kaşığı zeytinyağ,
1 ad.kuru soğan,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 yemek kaşığı Okyay Tahin,
1 tatlı kaşığı karbonat,
Tuz-çörek otu

Ispanağın baş kısımları kesildikten sonra 3'er cm. olarak doğrayıp birkaç su yıkanır. Kaynayan suya karbonat atılır ve yıkanmış ıspanaklar 1-2 taşım kaynatılır. Ispanak süzgeçte süzülür. Diğer taraftan soğan küp doğranır ve zeytinyağda kavrulur. Üzerine suyu süzülmüş ıspanaklar ilave edilerek birlikte kavrulur. (Ispanağın suyu tam süzülmemüşse avuç içimizle sıkarak süzebiliriz).
Tuz ve kırmızı pul biber ilave edilerek karıştırılır ve ocaktan alınıp üzerine Okyay Tahin ilave edilir, karıştırılır. Ilıması için bırakılır.
Yoğurt ve sıvı yağ karıştırılır. Yufka açılır tüz yüzeyine yoğurtlu yağ sürülür.2.yufka üzerine kapatılır ve 4 eşit parçaya bölünür. Her bir parçaya hazırladığımız ıspanaktan konularak çık sıkı olamamak üzere sarılır. Sarma işlemi bittikten sonra yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine alınır ve üzerine yoğurtlu yağ sürülür. Çörek otu ilave edilir ve 200 C derecedeki fırında altı üstü kızarana kadar bırakılır.Sıcak Servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.