27 Ocak 2009 Salı

TARSUS USULÜ ADANA KEBAP


Malzeme:
1 kg ince çekilmiş kuzu kıyma,
100 gr. yağ,
4 ad.kuru soğan
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber,
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
3 ad.taze kırmızı biber
tuz-karabiber
1,5 cm eninde kebap şişleri
Soğan salatası için:
2 ad. soğan
tuz-sumak
1 bağ maydanoz
Soğan küp doğranır. Kıyma, pul biber ve toz biberle iyice yoğrulur. Kırmızı taze biberler ayıklanıp yıkanır ve ince doğranır.Kıymaya ilave edilip yoğrulur. Kıyma buzdolabında 1,5-2 saat kadar dinlendirilir. Dolaptan çıkarıp tuz konur tekrar yoğrulur. Yoğrulan kıymadan avuç içinin aldığı kadar parçalar koparılır şişlere tutturulur. Elinize yapışmaması için ara sıra avuç içini ıslayabilirsiniz. Kebaplar şişlere tutturulduktan sonra mangal yakılır. Şişler mangala dizilir iki taraf pişirilir. Sumaklı soğan salatası, kırmızı biberli soğan salatası ve yeşil salata, maydanoz,nane limon ile kebaplar sıcak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.