6 Ocak 2009 Salı

ŞEHRİYE ÇORBASI


Malzeme:
6 bardak su
2 bardak et suyu
1 çay bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağ
6-7 sap maydanoz
tuz-kimyon-karabiber
haşlanmış nohut (arzuya bağlı)

Salça 1 fincan suda sulandırılıp,tencereye konan yağda kavrulur. Kaynamış su ve etsuyu ilave edilir. Tuz-kimyon ve karabiber ekilir. Kaynayan suya şehriye konur ve şehriye pişene kadar kaynatılır. İstenirse haşlanmış nohut ilave edilir ve tencerenin altı söndürülür. Üzerine kıyılmış maydanoz koyarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.