2 Ocak 2009 Cuma

SULTAN REŞAT PİLAVI

Malzeme:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Köftesi:
250 gr.kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 ad.orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası (tuzsuz)
1 ad.domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 fincan su
Üzerine
1 yemek kaşığı dolma fıstığı
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Pirinç bir kaç su yıkanır. Derin bir kaseye konur, tuz ve limon ilave edilir. 2 su bardağı su kaynatılır. Su pirincin üzerine konur. Su pirinçlerin üzerini kaplamalıdır. Pirinçlerin suyu soğuyana kadar bir kenara bırakılır. Bu arada ekmek ıslatılır. Soğan rendelenir kıymanın içine konur, tuz, karabiber, kimyon eklenir ve yoğrulur. Islatılan ekmeğin suyu sıkılıp ilave edilir ve bir süre yoğrulur. Kıymadan küçük parçalar alarak avuç içini ıslatıp bilye büyüklüğünde şekiller verilir. Köftelerin şekillendirmeleri bitince az kızdırılmış yağ içinde kızartılır. Tavayı ara sıra sallayarak köftelerin her tarafı kızartılır. Bu arada domates salçası 1 fincan su ile sulandırılır ve domates rondodan geçirilir, köftelere konur. Suyunu çekince altı söndürülür. 2 yemek kaşığı yağ pilav tenceresinde kızdırılır. Pirinç süzgece konur üzerine su gezdirilip süzülür. Kızdırılan yağda 5-6 dakika kavrulur. 1 bardak sıcak su ve tuz ilave edilip suyunu çekince ocak söndürülür üzerine kağıt havlu konur ve kapağı kapatılır(Kağıt havlu tencere ve kapak arasına sıkıştırılır). Pilav demlendikten sonra iyice karıştırmalı ve zemini düz olan bir kaseye kaşıkla bastıkmak suretiyle konur daha sonra bu servis tabağına ters çevrilir. Pişen köfteler de domates sosuyla birlikte tabağın kenarına yerleştirilir.Daha sonra bir tavaya yağ konur ve dolma fıstıkları pembeleşinceye kadar kızartılır. Pilavın üzerine konarak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.